SARAJEVO

ALARMANTNO Građani zbog stalnih pljački izbjegavaju Vilsonovo šetalište

Huligani sve češće napadaju prolaznike i otimaju im stvari

A. Na. - Š. L.

11.8.2015

Umjesto da bude mjesto za odmor i rekreaciju, Vilsonovo šetalište zbog sve učestalijih napada huligana građani izbjegavaju posjećivati. I oni koji se odluče slobodno vrijeme provesti u ovom dijelu općine Novo Sarajevo, zbog nasilnog ponašanja pojedinaca koji naočigled brojnih sugrađana otimaju torbe i mobitele prolaznicima, s prvim mrakom napuštaju ovo mjesto.

U svom poslu nasilne lopove, koji uz pomoć noža i šrafcigera pljačkaju djecu, ne ometaju ni kamere postavljene na nekoliko lokacija duž popularnog šetališta.

Zbog posljednjih nemilih događaja reagirat će i Općina Novo Sarajevo koja će postaviti još dvije kamere.

- U saradnji s Drugom policijskom upravom već nekoliko godina radimo na tome da se poveća sigurnost u ovom dijelu grada. Do sada je na području općine postavljeno 14 kamera koje su opremljene infracrvenim uređajima i koje su u funkciji 24 sata. One se kontroliraju iz Druge PU – kazali su iz Općine.

Kako saznajemo, od Historijskog muzeja do „Elektroprivrede“ postavljene su četiri kamere, a u narednom periodu instalirat će se još dvije.

Riječ građana

mate-peric

Mate Perić

Mate Perić: - Čuo sam i vjerujte da me strah, nigdje u gradu više nismo sigurni. To je bruka i sramota, nadležni bi trebali pojačati patrole na Vilsonovom i postaviti nadzorne kamere.

emina-cengic

Emina Čengić

Emina Čengić: - Godinama je alarmantno stanje. Tako će i ostati sve dok se ne uvedu oštrije kazne. Ovdje je postalo isplativije biti mafijaš nego raditi. Neophodno je postaviti kamere.

anel-klancevic

Anel Klančević

Anel Klančević: - Grad je postao kao Divlji zapad, ljudi nigdje ne rade, vlada opći haos. Umjesto za dobre stvari, pojedinci se odlučuju za kriminal, pljačkanja i zastrašivanja građana.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.