SARAJEVO

Bez grijanja ostali domovi na Bjelavama i u Nedžarićima

Studentskom centru opet isključen plin

Autor:A. JAMAKOVIĆ

15.10.2015

Studentskom centru Sarajevo isključen je plin zbog duga od 195.000 KM pa su domovi ove ustanove proteklih dana ostali bez grijanja. Kako nam je kazao direktor Centra Emir Kadrić, dugovanja isplaćuju u skladu s prilivom sredstava koja im se duguju. 

Utjerivač dugova

- Prije mjesec smo za plin uplatili 120.000 KM i naravno da ćemo platiti i preostali dio, ali kada se za to steknu uvjeti. Naša potraživanja su 900.000 KM, a ja nisam utjerivač dugova. Dobro bi bilo da Vlada KS riješi problem na način da jedna kantonalna ustanova ne isključuje uslugu drugoj, pogotovo ovako neprincipijelno, jer ima mnogo većih dužnika od nas - rekao nam je Kadrić. 

emir-kadric

Kadrić: Dužni 195.000 KM 

Sa sličnim problemima ova ustanova susretala se i prošle godine, kada je, osim plina, zbog dugovanja ostajala i bez struje. U Centru navode da rade sve da bi se ova situacija prevazišla te da će danas imati sastanak s nadležnima iz Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade KS te "Sarajevogasa". 

Rebalans budžeta 

- Dovedeni smo u neprijatnu situaciju iz koje može doći i do pobune studenata. Isplata dugova ne zavisi od nas. Jer, naprimjer, iz Srednjobosanskog kantona su nam kazali da ne mogu platiti svoj dug prije rebalansa budžeta, a dužni su nam i iz USK - dodao je Kadrić.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.