SARAJEVO

RADOVI Počinje obnova platoa "Skenderije"

Vlada KS dala saglasnost Upravi za projekt

A. NALO

22.11.2015

Budući da od rekonstrukcije krova na Ledenoj dvorani Centra „Skenderija“ ni ove godine zasigurno neće biti ništa zbog vraćanja projekta obnove na doradu, Vlada KS odlučila je dati zeleno svjetlo Upravi „Skenderije“ da planirani milion KM za krov preusmjeri na detaljnu obnovu uništenog centralnog platoa, saznaje „Dnevni avaz“. 

Raspisan tender

To je za naš list potvrdio i direktor „Skenderije“ Hajriz Bećirović, koji nam je kazao da su nakon dobivanja saglasnosti od Vlade, koja je osnivač Centra, odmah raspisali tender za najpovoljnijeg izvođača radova. 

hajriz-becirovic

Bećirović: Zahtjevni radovi  

- Ako sve bude po planu, koverte s ponudama trebali bismo otvoriti u ponedjeljak. Nadam se da će sve biti uredu da bismo što prije počeli s planiranim radovima - kazao je Bećirović.

Kako je planirano, uradit će se svi dijelovi platoa osim onog iza dvorane "Mirza Delibašić" jer za te radove, koji su veoma zahtjevni, „Skenderija“ trenutno nema novca. 

Bolji uvjeti

Inače, zbog oštećenih ploča na platou godinama prokišnjavaju i poslovni prostori u Privrednom gradu. Zbog te činjenice sanacija platoa je neophodna, da bi Centar izgledao ljepše, ali i da bi se osigurali bolji uvjeti za rad u Privrednom gradu „Skenderije“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.