SARAJEVO

VOGOŠĆA Velika rupa na putu i dalje stoji, merdevine upozoravaju na opasnost

Kad vlast neće, hoće građani

E. M.

6.6.2016

Kada  smo nedavno ukazali na aljkav odnos izvođača radova koji je u vogošćanskoj ulici Jošanička gdje je na vrlo dubok i opasan otvor stavljen manji poklopac od šahta očekivali smo brzu intervenciju nadležnih. 

Intervencija je trebala biti hitna i nužna, ne samo zbog svakodnevnih prolaznika i djece koja na ovom stadionu zadovoljavaju svoje sportske potrebe, već i zbog toga što se bližila ovogodišnja manifestacija privrede, kulture i sporta „Vogošćanski dan 2016“ zbog koje je, u ovom dijelu naselja,  povećana koncentrcija  građana, a pogotovo djece jer se ovim dijelom prilazi do dječijeg zabavnog parka postavljenim na pomoćnom stadionu

Također, ovdje je povećana i koncentracija saobraćaja koji je preusmjeren iz centralnog dijela Vogošće upravo pored ovog opasnog otvora. No, ako je izostala reakcija nadležnih općinskih vlasti nije izostala reakcija građana. Drvenim merdevinama postavljenim  u  ovaj otvor upozoravaju učesnike u saobraćaju na opasnost zbog koje mogu stradati, ali i općinske vlasti da konačno počnu raditi svoj posao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.