SARAJEVO

Konaković: Lokalni moćnici kontrolišu sistem imenovanjem poslušnika u javna preduzeća

Avaz.ba

26.10.2017

Elmedin Konaković oglasio se večeras nakon jednoglasne odluke odbornika SDA Novi Grad Sarajevo da od Kantonalnog odbora i Predsjedništva SDA zatraže da mu se uskrati podrška kao premijeru Kantona Sarajevo (KS).

Konaković je kazao da je, i pored pritisaka koji dolaze s različitih strana, Vlada KS opredijeljena da provede set mjera koji će poboljšati vodosnabdijevanje građana.

Vjerujem da neke od mjera pogađaju određene interesne grupe, ali meni su interesi građana ispred svih drugih. Pozivam sve zainteresovane da u interesu građana nastavimo zajedno - poručio je Konaković.

Istakao je kako se ponosi činjenicom da prijedloge Vlade nerijetko podržava i opozicija.

- To je znak da Vlada povlači dobre poteze i zna korigovati svoje aktivnosti kad to opozicija zatraži - dodao je Konaković.

Prema njegovim riječima, jedna grupa ljudi u politici - lokalni moćnici - funkcionišu tako da su premijer i ministri najčešće "glineni golubovi koji su izloženi svim pritiscima".

- Oni imenovanjem poslušnika u javna preduzeća kontrolišu taj dio sistema. Zapošljavaju, tenderišu, čak i javno kažu kako prave na taj način glasačku mašinu - smatra Konaković.

Navodi kako je predsjednik OO Novi Grad "lider ovakvih ideja", te da ga ne čudi njegova reakcija.

- Svjestan sam da takvi procesi ugrožavaju cjelokupan sistem i samo pojedincima donose korist. Neću nikad pristati na takve stvari - poručio je Konaković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.