SARAJEVO

Na Marindvoru i Ciglanama trebale bi biti tri nove garaže

( I. Bandić). Lokacija planirane garaže u ulici Bulevar Franca Lehara

I. BANDIĆ

28.2.2018

Planovi za izgradnju novih garaža u općini Centar bili su jedna od tema i na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća (OV). Nakon što je vijećnica Sonja Akšamija prokomentirala problem parkinga, načelnik Nedžad Ajnadžić informirao je vijećnike o planovima za izgradnju tri nove garaže u naseljima Marindvor i Ciglane.

Model upravljanja 

- Međunarodni tender za podzemnu garažu u ulici Franca Lehara na Marindvoru trebao bi biti raspisan u martu, a prije toga će OV razmotriti model upravljanja - kazao je Ajnadžić i dodao da su za buduću podzemnu troetažnu garažu završeni imovinskopravni odnosi.

Problem s nedostatkom slobodnih parking mjesta u naselju Ciglane mogle bi riješiti dvije garaže. Sadašnji parking u ulici Husrefa Redžića bi, kako kažu iz Općine, trebao biti ustupljen preduzeću „Rad“ za izgradnju prijenosne garaže u blizini kosog lifta.


Planirana izgradnja garaže kod kosog lifta

Proširenje kapaciteta

- Saglasnosti koje se odnose na preduzeće „Rad“ inače dogovaraju općine s Ministarstvom saobraćaja KS. Svako proširenje kapaciteta dobro će doći, bilo da se radi o uličnim parkinzima ili garažama - poručio je Mirza Ramić, portparol preduzeća „Rad“, koje upravlja javnim parkinzima i garažama u KS.

362 nova parking mjesta 

Već na proljeće Općina će pripremiti tender za izgradnju garaže na mjestu sadašnjeg parkinga na Merhemića trgu na Ciglanama.

- Pripremamo tender za podzemnu garažu sa 362 nova parking mjesta prekoputa džamije. To će zajednički graditi Općina i Ministarstvo saobraćaja - rekli su iz Općine Centar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.