SARAJEVO

Predsjedavajuća Skupštine KS Ana Babić posjetila KJKP ''Sarajevogas''

Sa današnjeg sastanka

Fena

28.6.2018

Predsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo Ana Babić posjetila je danas KJKP "Sarajevogas", gdje je s direktoricom Nihadom Glamoč razgovarala o trenutnim aktivnostima, započetim projektima, kao i onima koji su planirani u skorijoj budućnosti. 

Direktorica Glamoč je navela da su u toku radovi na održavanju plinske mreže, a u završnoj fazi je i proširenje plinske mreže na Kromolju i Poljinama, kao i uvezivanje plinskog prstena s Vogošćom.

- Strateški cilj ''Sarajevogasa'' je da kompletna plinska mreža bude u plinskom prstenu, stoga se paralelno radi i na projektu plinoficiranja naselja od Miševića prema Rakovici – kazala je Glamoč.

Dodala je da nakon usvojenog rebalansa budžeta Vlade KS ima naznake da će se započeti plinofikacija, odnosno uvezivanje plinskog prstena s Igmana prema Hadžićima.

Predsjedavajuća Babić je izrazila zadovoljstvo zbog pozitivnog poslovanja "Sarajevogasa" te pohvalila rad i strategiju direktorice Glamoč, istaknuvši da će Kanton Sarajevo, kao osnivač i vlasnik ovog preduzeća, nastaviti podržavati sve njegove aktivnosti.

Jedna od aktivnosti je projekt priključaka individualnih stambenih objekata na distributivnu plinsku mrežu "Sarajevogasa", za što je Vlada KS osigurala 501.000 KM, saopćeno je iz Pres-službe KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.