OPĆINSKO VIJEĆE

Osnivanje javnog preduzeća u Centru odgođeno za oktobar

Zelena fasada je postala ruglo grada, a potrošeno je 70.000 KM, kazala Kuskunović

Cvijeće zelene fasade se osušilo ( A.Durgut)

Piše: D. BAŠIĆ

29.6.2018

Iako se na dnevnom redu jučerašnje sjednice Općinskog vijeća (OV) Centar našao prijedlog o osnivanju javnog preduzeća koje bi održavalo objekte u ovoj općini, ipak je na kraju kratke diskusije povučen. 

Dnevni red

Haris Mujanović je u ime Kluba vijećnika SBB-a tražio da se povuče ova odluka s dnevnog reda i da se ponovo razmatra na oktobarskoj sjednici. Mujanović je kazao da prijedlog još treba doraditi. S tome se složio i Igor Stojanović iz SDP-a, ali i drugi vijećnici.

To je na kraju natjeralo načelnika Nedžada Ajnadžića, koji je predlagač odluke, da je povuče s dnevnog reda.

- Ovaj prijedlog je iznuđen od vas vijećnika, jer ste vi to tražili od mene. Ukoliko mislite da nije to rješenje, ja neću više ovaj prijedlog stavljati na dnevni red. A vidjet ćete da će nas dočekati problemi. Vama ću problem donijeti na Općinsko vijeće, da vas pitam kome ćemo dati Kosi lift i Austrijsku kuću na upravljanje - istakao je Ajnadžić.

Vijećnici su problematizirali i izdvajanje novca za izgradnju zelene fasade. Optužili su kolegu Denisa Challengera (SDP) da je kao inicijator ideje doveo do toga da je projekt propao, odnosno da se cvijeće koje je predstavljalo fasadu osušilo.

Dopredsjedavajući OV Sulejman Haljevac (SBB) kazao je da je ovaj projekt propao i da je upitno hoće li stanari dobiti zelenu fasadu. On je pitao hoće li, ako ovaj projekt ne uspije, na zgradu biti postavljena nova standardna fasada.

 Ruglo grada

- Zelena fasada sada je postala ruglo grada, a potrošeno je 70.000 KM. Rekli su mi da su korišteni sobni bršljani. Ovo je bruka Općine Centar – kazala je vijećnica Naše stranke Amela Kuskunović.

Vijećnik Chellenger je kazao da će vratiti 70.000 KM ako fasada ne ozeleni u julu.

Ajnadžić: Ovo je i meni mrlja

- Zelena fasada je mrlja i meni i onima koji su to uradili. Upozorili smo realizatore da, ako fasada ne bude zelena, vrate novac Općini – kazao je Ajnadžić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.