PROBLEMI

Je li ViK ponovo uveo redukcije: Dijelovi grada svakodnevno ostaju bez vode

Radnici ViK-a skoro svakog dana otklanjaju kvarove

A. S.

30.7.2018

To uglavnom tvrde iz firme “Vodovod i kanalizacija” (ViK) kada građani ostanu bez vode. No, pitanje je je li to zaista tako ili ViK ponovo uvodi redukcije. 

Noćna mora

Zbog popravki na vodovodnoj mreži, jučer su bez vode ostali stanovnici Pofalića i Boljakovog Potoka. Probleme s vodosnabdijevanjem imali su i u ulicama Mehmeda Kapetanovića Ljubušaka, Soukbunar, Cicin Han, Porodice Foht, Paje i Kamenice. 

Građani su ogorčeni i strahuju od uvođenja novih redukacija, koje su protekle godine bile svakodnevica.

- Od januara nismo imali svakodnevne redukacije, koje su bile noćna mora, posebno u ljetnim mjesecima. Odnedavno, međutim, opet često nestaje vode i mislim da nismo obaviješteni o pravim razlozima, kao ni o tačnom vremenu nestanka vode – rekla je Merjema Čarkadžić.

Da vode prečesto nestaje, smatra i sugrađanin Kerim Musić, koji živi u Rajlovcu.

Bez najave

- U mojoj ulici skoro stalno nestaje vode i u većini slučajeva nismo obaviješteni da će doći do ikakvih prekida. Vode nikad nema kad je najpotrebnija. Iz ViK-a kažu da više nema redukcija, ali lažu – ogorčen je Musić.

Danas otklanjaju kvarove u Blagovcu, Vlakovu, Boljakovom Potoku...

Ekipe ViK-a i danas će biti na terenu i otklanjati kvarove. Dok traju radovi vode neće imati mještani Blagovca, Vlakova, Boljakovog Potoka, dijela Dobrinje, a proble s vodosnabdijevanjem imat će i u ulicama Hamida Beširovića, Tijesna, Hrasnička cesta, Četvrte viteške brigade, Baruthana i Rogina. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.