BIH

Više od 50 velikih malezijskih kompanija dolazi na Sarajevo Halal Fair 2018.

Očekuje se obraćanje premijera Mahatira Muhameda

Fena

11.9.2018

Malezija će na međunarodnom sajmu halal industrije Sarajevo Halal Fair (SHF) 2018. imati brojnu delegaciju. Uz ranije najavljeno videoobraćanje malezijskog premijera Mahatira Muhameda, tokom trajanja Sarajevo Halal Fair 2018., od 27. do 29. septembra ove godine, u glavnom gradu Bosne i Hercegovine boravit će i brojni drugi predstavnici vlade, poslovne i akademske zajednice iz Malezije.

Osim ostalih, u delegaciji Malezije koja će prisustvovati SHF 2018. bit će ministar u uredu premijera Dato Mudžahid Jusuf Rava, kao i zamjenik ministra vanjskih poslova Malezije Dato Marzuki Jahja. 

Zamjenik ministra primarne industrije Malezije Šamsul Iskandar bin Akin će predvoditi delegaciju od 25 privrednika aluminija Internacionalnog Islamskog univerziteta Malezija, a SHF 2018. će prisustvovati i 20 privrednika Nacionalne privredne komore Malezije za državu Kelantan koje će predvoditi savjetnik komore Mohd Rosli Ismail.

Učesnici Sarajevo Halal Fair (SHF) 2018. iz BiH i regiona imat će priliku razmijeniti iskustva i ostvariti saradnju s institucijama vlade Malezije, kao što su Ured islamskog razvoja Malezije (JAKIM), Halal akademija Malezije, predstavnicima Nacionalne agencije za promociju vanjske trgovine Malezije (MATRADE) i te Dagang Halal, platforme koja ima za cilj omogućiti promociju halal proizvoda i usluga.

SHF-u 2018. prisustvovat će i predstavnici kompanija poput ''Berjaya Corporation Berhad'', jedne od najvećih malezijskih korporacija, inače u vlasništvu Tan Sri Vinsent Tana, jednog od vodećih poslovnih ljudi iz Malezije i vlasnika fudbalskog kluba Sarajevo.

U cilju približavanja i realiziranja poslovnih prilika između bh. i malezijskih privrednika, BBI VIP Business Club, u saradnji s Ambasadom Malezije u Bosni i Hercegovini, također, planira održavanje poslovnog okruglog stola „Bosna i Hercegovina – Malezija“, koji će biti održan 27. septembra 2018. godine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.