PROBLEMI Ne zna kada će početi radovi na dionici Vlakovo - Mostarsko raskršće

Tender blokirao izgradnju Sarajevske zaobilaznice

Što se tiče nas, mi smo spremni i možemo započeti odmah, ali tenderska procedura se mora provesti do kraja, kaže Terzić

A. T.
10.11.2018 07:26

Vozači neće morati ići kroz Vlakovo kada se izgradi LOT 3b

Još nije poznato kada će biti izgrađen posljednja dionica Sarajevske zaobilaznice od Vlakova do Mostarskog raskršća (LOT 3b), u dužini od 1,5 kilometara. To je za „Avaz“ potvrdio direktor „Autocesta FBiH“ Adnan Terzić, istakavši da tenderska procedura za izbor izvođača radova još nije okončana.

Pitanje žalbi

Terzić nam je kazao da je osiguran novac za gradnju dionice, ali da je trenutno zaustavljen postupak dodjele ugovora.

- Čekamo od Ureda za žalbe da riješi pitanje žalbi ponuđača i onda ćemo vidjeti kako ćemo dalje. Što se tiče nas, mi smo spremni i možemo započeti odmah, ali tenderska procedura se mora provesti do kraja – rekao je Terzić.

Istakao je da će oko 20 miliona maraka biti uloženo u gradnju ove dionice, koja će rasteretiti lokalnu saobraćajnicu kroz Vlakovo. stanovništvo.

  • Prema autoputu ići će se s kružnog toka
    Prema autoputu ići će se s kružnog toka Foto: M. Kadrić

Sigurnost pješaka

Izgradnjom LOT-a 3b omogućit će se direktna veza za vozila koja prema petlji Vlakovo na autocesti dolaze s kružnog toka na Mostarskom raskršću, odnosno iz pravca Kiseljaka, Rakovice, Pazarića i Hadžića. Također, gradnjom ove spojne saobraćajnice rasteretit će se lokalna saobraćajnica kroz naselje Vlakovo i podići će se nivo sigurnosti pješaka i vozila.

Moraju ići prema Ilidži

- Svi oni koji dolaze na Mostarsko raskršće s južne strane upoznati su s tim koliki je problem uključiti se na autoput. Moraju ići prema Ilidži da se okrenu i uključe u Vlakovu na autoput – rekao je Terzić.

NA VRH