NOVO SARAJEVO

Otvorena streljana s najsavremenijom opremom

Mete imaju sistem automatskog ocjenjivanja i kamere za praćenje pogodaka uz uređaje za zbrajanje rezultata, rekao Koldžo

Održano prvo kolo Premijer lige u streljaštvu

A. Š.

25.2.2019

U Sportskoj dvorani „Novo Sarajevo“ na Grbavici jučer je svečano otvorena streljana s najsavremenijom opremom, čija je vrijednost 215.000 maraka. Veliki broj posjetilaca i takmičara prisustvovao je svečanosti, a ujedno je odigrano i prvo kolo bh. lige u streljaštvu.

 Zračna puška

Načelnik općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo kazao je kako im je osnovni cilj vratiti staru slavu streljaštvu.

- Ovo je najmodernija streljana u našoj zemlji sa 20 streljačkih mjesta za zračnu pušku i pištolj i vrhunskom opremom. Karakteristike ugrađene opreme, elektronske mete, zadovoljavaju kriterije za takmičenje zadate od Evropske streljačke konfederacije (ESC) i Međunarodne streljačke federacije. Mete imaju sistem automatskog ocjenjivanja i kamere za praćenje pogodaka uz uređaje za zbrajanje rezultata – kazao je Koldžo.

Škola streljaštva

On je najavio da će uskoro biti organizirana i škola streljaštva za djecu iz Novog Sarajeva.


14 streljačkih klubova na takmičenju 

Predsjednik streljačkog saveza BiH Momčilo Bodiroga koji je prisustvovao otvorenju osvrnuo se i na takmičarsku sezonu koja je jučer započela u ovoj dvorani. Prema njegovim riječima ta kamičenju učestvuje 14 streljačkih klubova s 95 učesnika, a u narednim periodu održaće se još tri kola i finale bh. lige u streljaštvu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.