HUMANOST Udruženje "Ruku na srce" i ove godine provodi akciju

Bajramskim paketićima unesimo radost u dječija srca

Odlučili paketićima obradovati mališane iz manjih sredina

Avaz.ba
12.05.2019 10:59

S jedne od podjela paketića prethodnih godina

Udruženje "Ruku na srce" iz Sarajeva, u okviru humanitarnog projekta "Bajram je radost za svako dijete“, već četvrti put organizira prikupljanje i podjelu bajramskih paketića za mališane iz socijalno ugroženih porodica. Najla Hrustan, predsjednica Udruženja „Ruku na srce“, u povodu ove akcije rekla je da su prethodne tri godine uspjeli obradovati više od 100 djece iz Sarajeva

- Ovog puta, s obzirom na to da smo u mogućnosti, odlučili smo paketićima obradovati mališane iz manjih sredina u BiH – kazala je Hrustan.

Ona je pozvala one koji se žele priključiti akciji i biti dio bajramske radosti mališana iz socijalno ugroženih porodica. Mogu se donirati slatkiši, igračke (koje ne moraju biti nove, ali poželjno očuvane i oprane), slikovnice, školski pribor, novac ili gotovi paketići...

- Do sada, svake godine imali smo veliki broj donacija i naši sugrađani vrlo su svjesni potreba ovih porodica, a posebno su osjetljivi na našu djecu i baš zato sa zadovoljstvom nastavljamo realizovati ovaj projekt iz godine u godinu. Pozivamo sve one koji su u mogućnosti da nam pomognu ponovo unijeti istinsku radost u dječija srca - dodala je Hrustan.

Za sve informacije i dostavljanje donacija možete kontaktirati Udruženje putem maila [email protected] ili njihove Facebook stranice.

Komentari

NA VRH