KANTON SARAJEVO

Porodično savjetovalište do kraja godine u novoj zgradi

Zdrava porodica najbolja prevencija socijalnih devijacija

Garibija u posjeti Porodičnom savjetovalištu. Avaz.ba

Avaz.ba

31.5.2019

Nova zgrada Porodičnog savjetovališta mogla bi biti useljena do kraja godine, saopćeno je iz Ministarstva rada, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica Kantona Sarajevo.

Prema riječima resornog ministra Malika Garibije, Ministarstvo je spremno uložiti dodatne napore da bi građani i radnici narednu godinu dočekali u novom, namjeni prilagođenom objektu.

- Želimo da korisnici i radnici što prije dobiju nov i funkcionalan objekt kojim će se Sarajevo moći ponositi. Novi prostor, također, treba osigurati kapacitet da bi Porodično savjetovalište preraslo u centar za porodicu te da bi preuzelo veći i širi opis poslova. To je zadatak koji Ministarstvo stavlja pred ovu ustanovu, a nemamo sumnje da će stručni tim znati odgovoriti. Zdrava porodica je najbolja prevencija socijalnih devijacija i mi kao društvo trebamo ustanovu koja će se u potpunosti posvetiti misiji zaštite porodice, od Porodičnog savjetovališta očekujemo da postane jedna takva ustanova - kazao je Garibija.

Najavljeno je da će se u okviru ove zgrade tražiti način rješavanja i prostornog pitanja Službe socijalne zaštite Novo Sarajevo koje trenutno nema adekvatne prostorije za rad.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.