SARAJEVO

Večeras počinje sanacija pružnog prijelaza kod ''Energoinvesta''

Radovi koji će se izvršiti su privremenog karaktera

Radovi na šinama. Arhiv

Piše: A. KADRIĆ

25.7.2019

Vlada Kantona Sarajevo na svojoj zvaničnoj stranici obavijestila je građane da će večeras u 22 sata početi sanacija pružnog prijelaza kod ''Energoinvesta'' - spoj ulica Džemala Bijedića i Tvornička. 

Naime, zbog lošeg stanja tramvajske infrastrukture na spoju glavne gradske longitudinale i ulice Tvornička došlo je do pucanja asfalta uz šine. Planirano je da KJKP ''Rad'' ukloni postojeći sloj asfalta kod pružnog prijelaza, zatim će KJKP GRAS izvršiti radove na saniranju asfaltnih šina, a potom će se izvršiti ponovo asfaltiranje pružnog prijelaza.

S obzirom na to da trenutno ne postoji mogućnost kvalitetnog saniranja asfaltnih šina, radovi koji će se izvršiti su privremenog karaktera, a u martu 2020. godine planiran je početak rekonstrukcije kompletne tramvajske infrastrukture kada će biti urađeno i trajno rješavanje pružnog prijelaza.

Za potrebe izvođenja navedenih radova će, u skladu s rješenjem Ministarstva saobraćaja, biti u potpunosti obustavljen cestovni saobraćaj preko pružnog prijelaza, a saobraćaj će se preusmjeravati na alternativne pravce, i to u periodu od 22 sati 25. 7. do 7 sati 26. 7. ove godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.