SKUPŠTINA KS

Konaković je od danas bivši, Forto pada 29. januara

Elmedin Konaković, koji se nije ni pojavio na današnjoj sjednici, ovim je zvanično smijenjen s pozicije predsjedavajućeg Kluba Bošnjaka

Piše: A. Č. / Avaz.ba

23.1.2020

S današnje Skupštine - Avaz
S današnje sjednice - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+11

Zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo prihvatili su na današnjoj 18. radnoj sjednici, kojom je predsjedavala Smiljana Viteškić (SDA), prijedlog zastupnika SDA Mahira Devića da se 29. januara 2020. održi sjednica Skupštine na kojoj će se razmatrati samo jedna tačka, i to smjena Vlade KS. 

Sjednici su prisustvovala 33 zastupnika, a za odluku glasalo je 18 zastupnika, 12 je bilo protiv, a tri suzdržana, čime je još jednom potvrđeno kako postoji nova skupštinska većina.

Izglasana je i odluka o izmjeni odluke o potvrđivanju kandidata za izbor predsjedavajućeg ili zamjenika predsjedavajućeg Skupštine KS kojom se otklanjaju prepreke za izbor Mirze Čelika na poziciju potpredsjednika ili predsjedavajućeg Skupštine KS. 

Elmedin Konaković, koji se nije ni pojavio na današnjoj sjednici, ovim je zvanično smijenjen s pozicije predsjedavajućeg Kluba Bošnjaka u rukovodstvu Skupštine KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.