SARAJEVO

Reporteri "Avaza" prošetali Baščaršijom: Nezapamćena slika u posljednjih nekoliko godina

Stižu poruke podrške iz cijelog svijeta, posebno iz zemalja u kojima je zabilježen veći broj slučajeva zaraze

Baščaršija pusta. Avaz

Piše: Avaz.ba

16.3.2020

Iako u Bosni i Hercegovini još uvijek nije proglašeno vanredno stanje, prizori koje su reporteri "Avaza" zabilježili večeras na sarajevskoj Baščaršiji, pokazuju da je strah među stanovništvom zbog širenja zaraze koronavirusom ipak prisutan.

U ovo doba, inače je srce Starog Grada krcato, ugostiteljski objekti ispunjeni, a ulice vrve turistima. Međutim, slika je posljednjih dana potpuno drugačija. 


Baščaršija zjapi prazna. Tek nekolicina domaćih stanovnika primijećena je u blizini Sebilja. 

Nema gužve ni u saobraćaju, kao ni u sredstvima javnog prijevoza, što je nezapamćena slika Sarajeva u posljednjih nekoliko godina. 

Puste ulice na Baščaršiji - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Čitaoci "Avaza" koji su pratili uključenje uživo s Baščaršije na našoj Facebooku stranici, ističu kako je stanje potpuno isto i u drugim bh. gradovima. Ističu kako građani ne izlaze izuzev u slučaju potrebe te da su ugostiteljski objekti prazni. 

Istovremeno, stižu poruke podrške iz cijelog svijeta, posebno iz zemalja u kojima je zabilježen veći broj slučajeva zaraze virusom Covid 19. 

U komentarima navode kako je slična situacija u evropskim gradovima u kojima je uvedeno vanredno stanje, te da su Sarajlije pokazale odgovorno ponašanje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.