ZABAVA ZA NAJMLAĐE

U Pionirskoj dolini počela izgradnja adrenalin parka

Na 2.500 metara kvadratnih bit će izgrađen novi sadržaj za adernalinsku zabavu prije svega djece i mladih

Avaz.ba

21.7.2020

Počela izgradnja adrenalin parka - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

U Pionirskoj dolini prvim radovima na uređenju i pripremi zemljišta počela je jutros izgradnja adrenalin parka. 

Za 30 dana na lokaciji pored staze, lijevo od ulazne kapije na 2.500 metara kvadratnih bit će izgrađen novi sadržaj za adernalinsku zabavu prije svega djece i mladih. 

Novi najmoderniji sadržaj u zelenoj oazi sastojat će se od tri dijela odnosno adrenalin staza sa različitim preprekama i mostovima, umjetne stijene za penjanje površine oko 50 kvadrata, visoke do šest metara, te dječijeg zip linea sa polaznom i zaustavnom platformom. 

Radnici firme Scorpio iz Zenice, koja je na tenderu izabrana za izvođača radova jučer su dostavljali opremu, a jutros su na licu mjesta u zelenoj oazi i započeti prvi radovi koji bi u narednih mjesec trebali biti završeni, a adrenalinski park otvoren za upotrebu i korištenje. 

Adrenalin park za djecu i mlade, za koji je Općina Centar u potpunosti osigurala novac, prvi je ovakve vrste u centru grada, a tako i najbliži, jer je Pionirska dolina udaljena svega dva kilometra od strogog centra. 

Smješten će biti u blizini centralnog dijela u ovoj oazi za cijelu porodicu, u proplanku između visokih stabala, u neposrednoj blizini rekvizita za igru i zabavu. 

Nakon izgradnje platformi i staza, te montaže opreme i radnici Pionirske doline zaduženi za rad u ovom parku proći će posebnu obuku i certificiranje. 

Osim lokacije koja je idealna jer se sastoji i od ravne travnate površine, te uzbrdice obrasle srednjim i visokim stablima, mjesto je idealno zato što se nalazi u zaštićenom, ograđenom području i dovoljno je udaljeno od zoološkog vrta, pa neće ometati životinje u zoološkom dijelu vrta. 

Cjelokupan projekat trebao bi biti završen u drugoj polovini augusta. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.