OTKRIVAMO

Infektivna klinika Opće bolnice danas prima u smještaj prve Covid pacijente, pogledajte kako izgledaju prostorije!

Građani će imati punu zdravstvenu zaštitu i ne trebaju se brinuti, rekao nam je Željo

Piše: A. J.

26.10.2020

Prostorije Infektivne klinike - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+8

U Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš" danas će biti otvoren Infektivni odjel za smještaj  lakših i srednje teških pacijenata od koronavirusa.

Kako nam je rekao dr. Sead Željo iz Opće bolnice, kapacitet će za početak biti 30 kreveta.

-    Građani će imati punu zdravstvenu zaštitu i ne trebaju se brinuti – rekao nam je Željo.

Iz Bolnice su najavili da će danas primiti i prve Covid pacijente.

Šef Infektivnog odjela Ednan Drljević, predsjednik Upravnog odbora Opće bolnice Sead Željo i infektolog Sead Ahmetagić bili su u kratkom obilasku prostorija ovog odjela.

Kako nam je pojasnio Željo, montiraju se respiratori, a prvi pacijenti dolaze za nekoliko sati s KCUS-a. Očekuje se da će ih biti 20-tak.

- Zahvaljujući velikom angažmanu uposlenika Opće bolnice i uloženim nadljudskim naporima, osiguran je adekvatan prostor za punu skrb Covid pacijenata. Stojimo iza toga da nema mjesta za paniku. Opća bolnica stoji na raspologanju građanima. Iz unutrašnjih rezervi smo ovo uradili, korištenjem naših sredstava i kadra. Očekujemo dalje popunjavanje kadrom da bismo mogli još efikasnije postupiti po ovom pitanju. Uporedo s ovim nastavljaju se radovi na izolatoriju u Garnizona ambulanti i potrudit ćemo se da se radovi završe i prije roka, a sve u korist naših građana - rekao nam je Željo.

Drljević je za „Avaz“ kazao da će nakon završetka izgradnje izolatorija, Opća bolnica imati kapacitet 100 kreveta za smještaj oboljelih od koronavirusa.

- U skladu sa zakonom, primat ćemo samo lake i srednjeteške bolesnike. Teški moraju ostati isključivo na Podhrastovima. Osigurat ćemo sve skupa 30 posto svojih kapaciteta, a u skladu sa naredbom Ministarstva – rekao nam je Drljević.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.