PROJEKTI

Mario Nenadić: Nakon 42 godine postavljena nova pruga

Od sutra ujutro saobraćaj u KS odvijat će se prema redovnom rasporedu, rekao Nenadić

Ministar Halebić, premijer Nenadić i Adi Kalem. A. Kapo

Piše: Z. KARIĆ

9.11.2020

Delegacija Kantona Sarajevo na čelu sa premijerom, Mariom Nenadićem, i ministrom saobraćaja, Adijem Kalemom, jučer je ozvaničila završetak radova na poznatoj "S" krivini u sarajevskom naselju Marindvor. 

Na taj način okončana je agonija, prije svega, vozača koji su tokom radova na ovom, izuzetno frekventnom, mjestu u centru bh. prijestonice, gubili strpljenje. Kako su kazali, od danas se ponovo uspostavlja tramvajski saobraćaj na ovoj dionici, kao i traka za vozila. 

Imali smo priliku, kazao je premijer Nenadić za „Dnevni avaz“, da u moru loših vijesti vezanih za epidemiološku situaciju u KS ozvaničimo i promoviramo jednu dobru, a to je da je u KS nakon 42 godine realiziran projekt obnove „S“ krivine.


 

Prvi tramvaj koji je prošao obnovljenom prugom. A. KAPO

- Vlada KS je u okviru projekta kojeg je provodila sa EBRD-om realizirala taj projekat ukupne vrijednosti oko 600.000 KM. Projekt je završen prije roka. Sretni smo, a istovremeno se izvinjavamo i zahvaljujemo građanima KS na velikom strpljenju koje su iskazali tokom perioda obnove „S“ krivine – kazao je premijer Nenadić.

Dodao je da je danas vozio prvi probni tramvaj, a tokom noći će biti oprane i ulice, čime će biti realiziran dio posla koji je neophodan da bi se saobraćaj odvijao neometano i u punom intenzitetu.

- Od sutra ujutro saobraćaj u KS odvijat će se prema redovnom rasporedu. Ovo je samo jedna faza u rekonstrukciji tramvajske pruge i poboljšanja javnog prijevoza u KS, a vrlo skoro, u toku je odabir izvođača radova, Vlada KS nastavlja ovaj projekt u dijelu obnove pruge cijelom njenom dužinom od Marindvora do Ilidže – naveo je premijer Nenadić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.