POSJETE

Ministar Šteta u GRAS-u, razgovaralo se i o sistematizaciji radnih mjesta

Dogovorili smo da već iduće sedmice održimo operativni sastanak na kojem će Uprava preduzeća iznijeti prijedloge o načinu rada i sistematizaciji sa jasnim parametrima i ciljevima, rekao je Šteta

A. J.

Šteta informiran i o problemima u funkcioniranju ovog preduzeća

Foto: Služba za protokol i press KS


Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta posjetio je danas preduzeće GRAS, gdje je održao sastanak sa Upravom i Sindikatom preduzeća, kao i sa advokatom Elminom Plećanom, koji zastupa radnike GRAS-a koji su tužili firmu po kolektivnom ugovoru.

Sistematizacija sa jasnim parametrima i ciljevima

Informisan je i o problemima u funkcioniranju ovog preduzeća, prije svega o nedostatku vozila, nedovoljnoj pokrivenosti linija, kao i nedostatku goriva, preciznije nafte i plina, zbog čega mnoga vozila nisu operativna.

Osim toga, razgovaralo se i o sistematizaciji i optimalnoj organizacionoj strukturi preduzeća, čija izrada i primjena je u toku.

- Dogovorili smo da već iduće sedmice održimo operativni sastanak na kojem će Uprava preduzeća iznijeti prijedloge o načinu rada i sistematizaciji sa jasnim parametrima i ciljevima. Sa advokatom Plećanom smo se dogovorili da iduće sedmice još jednom prođemo kroz sva otvorena pitanja, kako bi što prije krenuli u implementaciju svega što je do sada dogovoreno. Kao i u prvom mandatu, dat ćemo maksimum da stvorimo pretpostavke da GRAS u narednom periodu postane respektabilno preduzeće koje će mnogo kvalitetnije poslovati, nego što je to bio slučaj svih prethodnih godina. Cilj nam je da građanima Kantona Sarajevo imaju kvalitetan javni gradski prijevoz, kakav i zaslužuju - rekao je, ovom prilikom, ministar Šteta.

Trolejbuska mreža do Vogošće

Podsjetili su i da će resorno ministarstvo u narednom periodu realizovati projekte rekonstrukcije tramvajske pruge, izgradnje tramvajske pruge do Hrasnice, nabavke novih trolejbusa i proširenja trolejbuske mreže do Vogošće, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

NA VRH

Podijeli članak na