SA SKUPŠTINE KS

Dević replicira Konakoviću: Nemojte se derati, prepadate nas

Ne znam gdje je on naučio da se tako ponaša, ali molim da se poštuju zastupnici i grđani KS, rekao je Dević

Mahir Dević i Emledin Konaković. Avaz

Piše: A. Č.

3.2.2021

U toku je hitna sjednica Skupštine KS na kojoj zastupnici predlažu dnevni red.

Zastupnik Mahir Dević je pitao predsjedavajućeg Elvedina Okerića u kojoj formi zastupnik Elemdin Konaković dobiva pravo za riječ.

- Nije tražio repliku, nije tražio poslovničku intervenciju, u kojoj formi je dobio riječ - pitao je Dević.

Odgovor je dobio od Konakovića:

- Kao predlagač dvije tačke morao sam odgovoriti i dati argumente za tačke koje sam preložio. Apsolutno je sve u skladu sa propisima. Ne ružimo ni Nenadića, sve je ok, pozivam vas da se ne igrate - rekao je Konaković kojeg je Okerić prekinuo jer je Dević imao poslovničku intervenciju.

- Nemojte me prekidati predsjedavajući. Dević galami i ruži i sada otima riječ. Pustite me da završim. Nisam završio svoju poslovničku intervenciju. Ne može Dević poslovničku intervenciju prekidati poslovničkom intervencijom. Nek se malo skoncentriše. Vaša nesposobna vlada nije usvojila sve što je trebalo usvojiti i sada bi zaustavili i privredu i zdravstvo. E, nećete moći - rekao je Konaković, ali Dević je dobio riječ.  

- Kolega je predložio tačku dnevnog reda, obrazložio je i u kojoj formi sada mu dajete riječ. Ne znam gdje je on naučio da se tako ponaša, ali molim da se poštuju zastupnici i građani KS. Nemojte da galami na nas, prepada nas - rekao je Dević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.