PROJEKTI

Ubrzani radovi na gradilištima Prve i Devete transverzale u Sarajevu

Radovi koji se trenutno obavljaju na izgradnji transverzala koje predstavljaju i kapitalne projekte za Kanton Sarajevo u pogledu infrastrukture

Piše: A. Ka.

16.4.2021

Šeta danas obišao gradilište. Twitter

Vlada Kantona Sarajevo saopćila je na Twitteru kako su se radovi na gradilištima Prve i Devete transverzale u Sarajevu intenzivirali, a gradilište su posjetili i zvaničnici iz Ministarstva saobraćaja KS.

Radovi koji se trenutno obavljaju na izgradnji transverzala koje predstavljaju i kapitalne projekte za Kanton Sarajevo u pogledu infrastrukture ponovno su intenzivirani nakon perioda u kojem aktivnosti na gradilištima nisu pratile zamišljene planove vlasti.

Kako se navodi u saopćenju Vlade Kantona Sarajevo radove na gradilištu danas je obišao i ministar saobraćaja Adnan Šteta.

- Intenzivirani radovi na Prvoj i Devetoj transverzali. Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta obišao je gradilišta na dva kapitalna projekta u Kantonu, sa ciljem da se saobraćajnice što prije stave na raspolaganje građanima - stoji u saopćenju Vlade Kantona Sarajevo.


Upravo je Šteta prije nekoliko mjeseci tokom obilaska gradilišta sa direktorom Direkcije za ceste Selmirom Kovačem izjavio kako radovi na ovim projektima ne teku predviđenom dinamikom, ali da je razlog za to prije svega izmještanje instalacija.

- Nisam najzadovoljniji sa onim što sam vidio. Radovi se na nekim gradilištima odvijaju sporije nego što je predviđeno rokovima, zbog problema sa izmještanjem određenih instalacija. Očekujemo od svih strana uključenih u projekte da budu brži i operativniji, kako bi ih što prije implementirali, shodno rokovima koji su potpisani, kako bi građani što prije imali na raspolaganju ove saobraćajnice - rekao je početkom januara ministar saobraćaja Adnan Šteta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.