SRAMOTNO

Radovi na Prvoj transverzali tapkaju u mjestu

Radnici “Euro-asfalta” ograničeni da rade na parceli dugoj samo 120 metara

A. Nalo

Građevinci na gradilištu danas postavljaju geomrežu, geotekstil…

Foto: Avaz


Zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa radovi na Prvoj transverzali idu uspavano i tromo. Umjesto da iskoriste lijepo vrijeme da se što više posla uradi na ovoj transverzali, zahvaljujući kojoj bi glavni grad prodisao, investitori Direkcija za puteve KS i Ministarstvo saobraćaja KS igraju se gluhih telefona sa Općinom Centar.

  • Radovi se izvode na dionici od 120 metara

    Radovi se izvode na dionici od 120 metara

    Foto: Avaz


Građevinska dozvola

Naprotiv, nisu u stanju ni njenoj nadležnoj službi dostaviti svu potrebnu dokumentaciju kako bi se dobile građevnske dozvole, razne saglasnosti…Sve to sputava vrijedne radnike firme Euro-asfalt da na terenu pokažu šta znaju i na pravi način pokrenu gradilište sa puno mašina i radnika. To sad na 120 metara, za koliko imaju građevinsku dozvolu, ne mogu uraditi.

Ekipa “Avaza” i jutros je zatekla radnike na terenu. U narednih deset dana radit će na postavljanju podtla, geomreže, geotekstila… Nakon toga, ide izrada posteljice puta do pod asfalt koji se neće raditi zbog male dionice.

  • Nije riješen ni spor s vlasnikom kuće

    Nije riješen ni spor s vlasnikom kuće

    Foto: Avaz


Procjena vještaka

Investitori bi trebali, dok se ne riješi spor sa vlasnikom kuće koja se nalazi na trasi predviđenoj za gradnju, osigurati i pribaviti građevinsku dozvolu od Općine Centar za dio gdje se nalazio bivši GRAS-ov depo. Da se na tom dijelu mogu prebaciti mašine i radnici da urade ono što je predviđeno za taj dio Prve transverzale.

Podsjećanja radi, na profilu P8, odnosno na dijelu gdje se trenutno izvode radovi nalazi se sporna kuća u vlasništvu Feđe Šahinpašića, koji prema informacijama iz Zavoda za izgradnju KS, nije pristao na sporazumno rješavanje IPO-a jer nije zadovoljan procjenom vještaka. Međutim, kako trenutno stvari stoje, ništa se ne radi da se to riješi.

Više o temi Prva transverzala

GRADILIŠTE PRAZNO
Zaustavljeni radovi na Prvoj transverzali
NA VRH

Podijeli članak na