KANTON SARAJEVO

Parkovci uklanjaju stabla koja predstavljaju opasnost

Ekipe rade na nekoliko lokacija na području grada

A. Na.

Radnici "Parka" danas na terenu

Foto: Avaz


Stanari zgrade u ulici Salke Lagumdžije na Dobrinji od danas neće imati problema sa dnevnim osvjetljenjem svojih stanova. Ekipa "Parka" na toj adresi orezala je krošnje velikog stabla prunusa, odnosno rezdelije. 

 - Putem Savjeta MZ "Dobrinja D" stanari ulaza na broju 7 žalili su se da stablo prunusa svojom ogromnom krošnjom narušava dnevno svjetlo u njihovim stanovima. Općinska služba po prijavi uputila je stručnu komisiju koja je pregledom stanja na terenu i zahtjev stanara ocijenila pozitivno, pa je preduzeću Park stiglo rješenje kojim je propisano koje radove i u kojem obimu na stablu rezdelije treba izvršiti - kazali su iz "Parka".

Samoniklo stablo

Slična situacija je i na Teheranskom trgu u naselju Saraj polje. 

- Međutim, ovdje će samoniklo stablo koje uništava fasadu objekta u potpunosti biti posječeno. Tako je i propisano rješenjem stručne komisije Općine Novi Grad  - ističu iz Parka. 

Obustava saobraćaja

Ova ekipa već ujutro bit će u Butmirskoj cesti, gdje već treći četvrtak i petak u nizu vrši orezivanje velikih i opasnih stabala platana u drvoredu uz saobraćajnicu i pješačku stazu. U izvršavanju ovih radova pomoć s mehanizacijom će pružiti i PVB Kantona Sarajevo, odnosno Uprava CZ KS.

Dok sutra i prekosutra budu trajali radovi u Butmirskoj cesti dolaziti će i do privremene obustave saobraćaja. 

Više o temi Preduzeće Park

NA VRH

Podijeli članak na