KANTON SARAJEVO

Počinje predaja zahtjeva za dodatak za porodice s troje ili više djece

Uživajmo u ovom historijskom trenutku za natalitet u Federaciji Bosne i Hercegovine, kazali su iz Udruženja "Porodice tri plus"

A. Na. / Anadolija

Pomoć će dobro doći porodicama

Foto: Ilustracija


Sve porodice u Kantonu Sarajevo, koje imaju troje ili više djece, od danas se mogu obratiti Službi za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu u svojoj općini kako bi predale zahtjev za dječiji dodatak, bez obzira na njihov ekonomski status, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo donijelo je odluku da će sve porodice koje imaju troje i više djece, bez obzira na njihov imovinski cenzus, od sada imaju pravo na dječiji doplatak, i to uvećan za 10 posto.

Ministarstvo je na osnovu novih izmjena Zakona donijelo Instrukciju o iznosima novčanih davanja u kojima je za porodice s troje ili više djece, bez cenzusa, utvrđen iznos od 57,70 KM za svako dijete,

Ove Instrukcije u srijedu su dostavljene svim nadležnim općinskim organima uprave, kako bi isti mogli započeti s primjenom Zakona.

Iz Udruženja porodice s troje i više djece "Porodice tri plus" naveli su da će porodice od danas moći podnositi zahtjeve za dodatak.

- Uživajmo u ovom historijskom trenutku za natalitet u Federaciji Bosne i Hercegovine, a 'Porodice tri plus' ohrabrenije ide dalje, bori se za nove promjene, s ciljem da sve porodice u Federaciji BiH uživaju u istim benefitima - ističu iz udruženja.

Više o temi Kanton Sarajevo

NA VRH

Podijeli članak na