KANTON SARAJEVO

U Centru kulture i mladih Općine Centar otvorena likovna radionica

Odlučili smo da ostavimo mogućnost da se na zadanu temu radi u više slikarskih tehnika, kazao Halilović

Otvorena radionica. OPĆINA CENTAR

A. O.

21.2.2022

U velikoj sali Centra kulture i mladih Općine Centar Sarajevo otvorena je likovna radionica u kojoj učestvuju učenici osnovnih škola i Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju. Likovna radionica pod nazivom „Moja domovina“ je organizovana povodom 1. marta - Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Radionicu je, u ime načelnika Srđana Mandića, otvorila Lejla Dizdarević, pomoćnica za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Općine Centar.


Likovna kolonija

- U ime općinskog načelnika i našeg kolektiva želim vam dobrodošlicu na ovu našu likovnu koloniju koju smo u saradnji sa Centrom kulture i mladih organizovali u čast Dana nezavisnosti naše države. Nadamo se da ćemo ovakve likovne kolonije u budućnosti moći organizovati na otvorenom prostoru, u parku. Radovi na zadanu temu će biti izloženi u Općini Centar. Ukoliko neko od učenika danas ne završi može ga do petka dostaviti kako bismo mogli izabrati tri najbolja rada i nagraditi njihove autore - kazala je Dizdarević.

Likovnu radionicu vodi akademski slikar Admir Halilović.


Zadana tema

– Odlučili smo da ostavimo mogućnost da se na zadanu temu radi u više slikarskih tehnika. Po vlastitoj želji učenici mogu odabrati slikanje drvenim i vodenim bojicama, tušem, flomasterima i temperama - kazao je Halilović.

Današnjem otvorenju likovne radionice je također prisustvovao i direktor Centra kulture i mladih Ernis Šljivo, koji je ovom prilikom pozdravio učesnike radionice i izrazio želju da likovna kolonija preraste u tradiciju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.