SJEDNICE

Segmedina Srna-Bajramović: Formalizmom rad Skupštine KS doveli do stupidizma

Na dnevnom redu se našli prijedlozi odluka o davanju saglasnosti na programe rada i finansijske planove zdravstvenih ustanova u KS za 2021. godinu

Segmedina Srna-Bajramović. Screenshot

Piše: E. Ma.

22.2.2022

Tokom rasprave o prijedlozima odluka o davanju saglasnosti na programe rada i finansijske planove zdravstvenih ustanova u KS za 2021., zastupnica SDP-a u Skupštini Kantona Sarajevo Segmedina Srna-Bajramović (SDP) rekla je da se na ovaj način dodatno urušava povjerenje građana u rad Skupštine KS.

Kako je navela, Skupština KS je jedina u svijetu koja ima neprirodnu mogućnost da planira historiju u zdravstvu.

- Svi planiraju budućnost, a mi u 2022. usvajamo planove rada zdravstvenih ustanova za 2021. Niti je pravno moguće, niti je opravdano, niti svrsishodno, a da ne govorim koliko je porazno s aspekta urušavanja ionako srušenog povjerenja ljudi u sistem, usvajati planove terminski kada je jedino prirodno da se usvajaju izvještaji o radu. Ne trebamo se onda čuditi kad nas javnost komentariše da smo formalizmom rad Skupštine doveli do stupidizma. Mislim da previše formalno i tehnički prelazimo preko planova jer građani očekuje da krotz ove dokumente analiziramo rad sistema - navela je Srna-Bajramović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.