OBEZBIJEĐENO 31.500 KM

Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović posjetio porodicu iz SOS Dječijih sela u BiH

Moja želja, kao načelnika ove Općine je da ovo bude stalna stavka u Budžetu i narednih godina, a što će iskreno se nadam podržati i Općinsko vijeće, istakao je načelnik Tanović

E. Ć.

18.5.2022

Mirela Gruenther Đečević i Hasan Tanović. Općina Novo Sarajevo

Općina Novo Sarajevo obezbijedila je sredstva u iznosu od 31.500 KM za pokrivanje godišnjih troškova jedne porodice iz SOS Dječijih sela u BiH. Tim povodom, načelnik Općine Hasan Tanović posjetio je porodicu SOS mame Paše iz SOS Dječijeg sela Sarajevo.

- Veliko nam je zadovoljstvo što smo danas posjetili porodicu kojoj smo, kao odgovorna lokalna zajednica, olakšali svakodnevni život i brigu za ovih šestoro divne djece. Ovom posjetom, također želimo odati veliko poštovanje menadžmentu i svim uposlenicima SOS Dječijih sela u BiH, koji sa velikom ljubavlju i pažnjom ovoj djeci pružaju osjećaj porodice i zajedništva. 

Nakon prvog sastanka održanog prošle godine sa predstavnicima SOS Dječijih sela u BiH na kojem je iskazana potreba za pomoći u finansiranju jedne porodice, prepoznali smo značaj porodičnog modela brige i podrške najranjivijim kategorijama društva te odmah poduzeli konkretne korake obezbijedivši sredstva u iznosu od 31.500 KM u Budžetu Općine za ove namjene. Moja želja, kao načelnika ove Općine je da ovo bude stalna stavka u Budžetu i narednih godina, a što će iskreno se nadam podržati i Općinsko vijeće - istakao je načelnik Tanović.

Donacijom je ozvaničen nastavak prijateljstva Općine i organizacije SOS Dječija sela u BiH, a sredstva će biti usmjerena na podršku porodici, te će biti obezbijeđeno sve ono što je potrebno dječacima i djevojčicama iz jedne porodice tokom godine dana.

- Djeci i mladima bez roditeljskog staranja je potrebna i dodatna briga tokom njihovog odrastanja te nam je neophodna kontiunirana podrška. Vjerujemo da je ovo nastavak dugoročnog prijateljstva koje će za cilj imati podržati najranjivije kategorije društva, a to sigurno jesu djeca i mladi bez roditeljskog staranja. Sretni smo što je Općina prepoznala važnost rada SOS Dječijih sela u BiH ne samo za djecu i mlade, nego i za cijelu zajednicu - izjavila je nacionalna direktorica SOS Dječijih sela u BiH Mirela Gruenther-Đečević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.