NEMA BESPLATNOG PARKINGA

Kiss and Fly zona: Na aerodromu u Sarajevu se od sutra ispred terminala možete zadržati samo tri minute

Također, iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo napominju da vozila ne smiju biti ostavljena bez nadzora

E. Ć.

Kiss & Fly Zona se nalazi odmah uz traku za taxi vozila

Foto: Izvor: Međunarodni aerodrom Sarajevo


Uprava Međunarodnog aerodroma u Sarajevu, u konsultaciji sa Nadzornim odborom, donijela je odluku kojom je od sutra omogućena usluga korištenja Kiss & Fly zone za kratkotrajno zadržavanje vozila.

Kako je pojašnjeno na web stranici aerodroma, Kiss & Fly zona nalazi se u prostoru ispred Terminala B (prva lijeva traka), odmah uz traku za taxi vozila aerodromskog štanda.

Kiss & Fly zonu mogu koristiti vlasnici privatnih vozila kao i taxi vozila koja dolaze sa drugih lokacija. U ovoj zoni, zadržavanje vozila je ograničeno na maksimalno tri minute od momenta ulaska u traku.

Također, iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo napominju da vozila ne smiju biti ostavljena bez nadzora. Taxi vozila bez odobrenja mogu koristiti samo Kiss & Fly zonu.

Striktno su propisana pravila i za ono što u prostoru ispred zgrade Terminala B nije dozvoljeno: parkiranje izvan označenih prostora za parkiranje vozila, parkiranje u Kiss & Fly zoni ili suprotno uputama predstavnika aerodroma, vožnja prostorom izvan označenih traka (prelazak iz trake u traku). 

Iz aerodroma apeluju na poštivanje navedenih pravila.

Više o temi Međunarodni aerodrom Sarajevo

NA VRH

Podijeli članak na