ZASTUPNICA SDA

Sebija Izetbegović se nije pojavila na prvoj radnoj sjednici Skupštine KS

Pred zastupnicima je važan Prijedlog Odluke o privremenom finansiranju potreba KS za period od 1. januara do 31. marta 2023. godine

Izetbegović: Nakon izbora rekla da neće iznevjeriti glasače. Avaz

E. Ć.

28.12.2022

U toku je prva radna sjednica novog saziva Skupštine Kantona Sarajevo. Pred zastupnicima je važan Prijedlog Odluke o privremenom finansiranju potreba KS za period od 1. januara do 31. marta 2023. godine.

Na prvu radnu sjednicu novog saziva nije došla zastupnica SDA Sebija Izetbegović. Podsjetimo, Izetbegović je na Općim izborima osvojila 14.724 glasova. Rekla je da neće iznevjeriti svoje glasače, međutim nije došla na prvu radnu sjednicu Skupštine KS.


Inače, na dnevnom redu sjednice je i Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Odluku o privremenom finansiranju Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo do 31. marta.

Na dnevnom redu je i Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Odluku o privremenom finansiranju potreba Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“; Prijedlog Odluke o izboru predsjedavajućih, zamjenika predsjedavajućih i članova stalnih radnih tijela Skupštine Kantona Sarajevo; Prijedlog Odluke o imenovanju predsjednika, zamjenika predsjednika i članova Odbora za javna priznanja Kantona Sarajevo. Kao i Prijedlog Odluke o prihvatanju ostavke i razrješenju člana Odbora za žalbe javnosti Skupštine Kantona Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.