SREDNJOBOSANSKI KANTON

Jajački plesači osvojili 16 medalja

Turnir održan u Vitezu

E. C.

14.6.2016

Grad Vitez bio je domaćin završnog plesnog natjecanja u sportskim i modernim plesovima za regiju pod nazivom “LDF OPEN Dance competition“.

Na turniru se okupilo preko 900 impozantnih takmičara iz Hrvatske, Crne Gore te Bosne i Hercegovine. Ovo je sigurno najmasovnije sportsko takmičenje u SBK-u, koji zajedno s sudionicima i ostalim gostima okupio više od 1500 posjetioca.

plesaci-2

Na ovom međunarodnom takmičenju učestvovale su i plesne grupe iz Jajca, koje vodi trenerica Lara Heganović- Zahirović. Radi se o plesnim grupa Centra za obrazovanje i druženje  Jajce "New stars", "Gold kiss" i plesna grupa "LDF", a ostvarile su zapažene rezultate, osvojile su 16 medalja od čega je trinaest zlatnih, dvije srebrne i jedna bronzana medalja.

- Ponosna sam na svoju djecu, malo smo umorni od turnira, ali u konačnici jako smo sretni i zadovoljni. Ove medalje su još jedno priznanje za naš trud i rad. Zahvaljujem se roditeljima na ukazanom povjerenju, svojim plesačima, a svakako i organizatoru - rekla je Lara Heganović- Zahirović.

plesaci-1

Tunir koji se održao u Vitezu ujedno je i bio zadnji u ovoj plesnoj sezoni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.