SREDNJOBOSANSKI KANTON

Kraljevski grad napravili od izolirband trake (VIDEO)

Pokazali kreativnost

E. C.

27.1.2017

Ljubav prema gradu može se ispoljavati na razne načine, bilo kroz lijepu pjesmu ili kroz razna umjetnička djela, ali ona je uvijek prisutna. Danas, kod mlađih generacija, ta ljubav nije umanjena, ali ispoljavanje iste je sasvim neobično, zanimljivo i jako kreativno.

Tako su dvojica Jajčana koji studiraju u Mostaru, Josip Papić i Marko Bogić napravili sliku kraljevskog grada Jajca od crne izolirband trake. Osim što su uljepšali interijer dnevnog boravka, kako kažu, ublažili su nostalgiju za zavičajem.

- S obzirom da je upravo vrijeme ispitnih rokova, knjiga je ta s kojom se najviše družimo. Međutim, kako izvjesno vrijeme nismo boravili u Jajcu, proradila je nostalgija, a mi smo je kroz kreativnost oslikali na zidu - govori nam Josip Papić, student 4. godine računarstva.

Poslije studiranja imaju namjeru da se vrate u rodni grad.

- Cijelo djetinjstvo provedeno u našem kraljevskom gradu uvijek nas jednim dijelom tamo i ostavlja, ma gdje god mi bili. U Jajcu živi dosta dobrih ljudi, prije svega naših prijatelja, stvari i prirodnih ljepota koje će nas zadržati u ovom gradu i poslije studiranja. Tu smo završili i uličnu školu pored osnovne i srednje. Mi smo vječita djeca prelijepog grada Jajca - govori nam Marko Bogić, student 4.godine fizičke kulture.

U kratkom vremenu dobili su dosta pozitivnih komentara.

- Za naš lijepi vodopad nam je ponestalo trake. Uključujući i odlazak po još jedan kolutić, naš crtež smo završili za četiri sata. Sve vrijeme smo radili uz smijeh i pošalice - govori nam Papić za kraj razgovora.

Okom kamere zabilježili su stvaranja malog remek-djela, a video zapis su postavili na društvenim mrežama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.