TUZLANSKI KANTON

Tuzla: Na 22 hektara bivšeg šljačišta gradi se gradska poslovna zona

Izmjena regulacionog plana groblja Drežnik

M. Mu.

12.2.2017

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća (GV) Grada Tuzle razmatrana je i usvojena odluka o izradi izmjene regulacionog plana centralnog gradskog groblja Drežnik.

Odlukom je planirano da se na dijelu od oko 22 hektara bivšeg šljačišta Termoelektrane Tuzla gradi gradska poslovna zona. 

Novac građana

Prije tri godine vijećnici su usvojili i odluku o izgradnji poslovne zone “Kreka-Sjever“, čija je izgradnja, prema nezvaničnim informacijama, zaustavljena zbog neriješenih imovinskopravnih odnosa.

Kako kažu pojedini vijećnici u Gradskom vijeću, veliko je pitanje hoće li i kada radovi biti nastavljeni te šta će tek biti s eventualnom izgradnjom poslovne zone na Drežniku. 

elvir-kasumovic

Kasumović: Ulaganje sredstava

- Pitanje je hoće li se ta poslovna zona uopće i graditi. Oni koji se bave tim poslovima trebali su i trebaju voditi računa o imovinskopravnim odnosima. Imamo situaciju da je u izgradnju poslovne zone “Kreka-Sjever“ uloženo oko milion KM, a nismo dobili ništa. To je novac građana Tuzle i, umjesto što je propao, mogao se uložiti, naprimjer, u toplifikaciju - smatra vijećnik Elvir Kasumović (SBB). 

sabahudin-imamovic

Imamović: Stvaranje preduvjeta

Poručio je da su vijećnici SBB-a podržali posljednju odluku. Jer, kako kaže, ova stranka će uvijek bezuvjetno podržati sve planove vezane za izgradnju poslovnih zona i otvaranje novih radnih mjesta. 

Radna mjesta

Vijećnik Sabahudin Imamović (SDA) ističe da je skeptičan u vezi s izgradnjom gradske poslovne zone na Drežniku, ali ističe da su njegova stranka i on podržali ovu odluku. 

- Ne želimo stajati na putu donošenju rješenja koja će stvoriti preduvjet za otvaranje novih radnih mjesta. Smatram da ova vlast nema ''nerv'' za dovođenje investitora - kaže Imamović. 

Zemljište u zakup

vedran-lakic

Lakić: Otklonjeni problemi 

U Službi za ekonomski razvoj i društvene djelatnosti potvrdili su nam da su zastoje na izgradnji poslovne zone „Kreka-Sjever“ proizveli problemi imovinskopravne prirode. 

- Ti problemi su otklonjeni i vjerujem da će se u kratkom periodu nastaviti radovi na izgradnji poslovne zone. Vrlo brzo očekujem i raspisivanje javnog poziva investitorima za ulazak u poslovnu zonu i davanje u zakup zemljišta koje će isključivo biti namijenjeno za proizvodnju - kaže Vedran Lakić, šef Službe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.