TUZLANSKI KANTON

Podijeljeni paketići za štićenike "Doma za djecu" u Tuzli

Fena

26.12.2017

Srednja škola 28. juni iz Istočnog Sarajeva, u saradnji sa Omladinskom grupom Omladinskog resursnog centra Tuzla u okviru akcije „Jedan slatkiš – jedno dijete“ tradicionalno je podijelila paketiće štićenicima Doma za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli. 

Pored paketića koje su pripremili za najmlađe iz Doma bez roditeljskog staranja, priredili su im i predstavu pod nazivom „U potrazi za Djeda mrazom“ kao i zabavu uz gitaru i pjevanje. Također uz predstavu i podjelu paketića, za štićenike su organizovali prigodan kulturno umjetnički program uz pjevanje i gitaru.

Učenici škole iz Istočnog Sarajeva poželjeli su da svu ljepotu novogodišnjih praznika podijele sa štićenicima Doma, jer, kažu "nikada nismo bili svjesniji potrebe darivanja i dijeljenja ljubavi kao za vrijeme praznika".

Finansije za prijevoz učenika srednje škole iz Istočnog Sarajeva su obezbijedili članovi Omladinske grupe Omladinskog resursnog centra Tuzla od svoga džeparca.

Bitno je istaći želju rukovodstva Srednje škole 28. juni, na čelu sa direktorom Borisom Brajovićem, te profesoricama Renatom Tešić i Draganom Mandrapom, da svi zajednički djeci uljepšamo praznike i bar na trenutak pokažemo da niko nije zaboravljen i da u učenicima iz Istočnog Sarajeva imaju istinske prijatelje, navode organizatori akcije.

-Apelujemo na sve građane Tuzle da se odazovu akciji i svoje slobodno vrijeme kao i paketiće poklone mališanima iz Doma za nezbrinutu djecu u Tuzli - kaže direktor Omladinskog resursnog centra Tuzla, Miralem Tursinović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.