TUZLANSKI KANTON

Godinu završavaju sa 407 događaja i 100.000 posjetilaca

Bosanski kulturni centar TK: Organizirali 30 događaja više nego lani ( A. Bajrić)

M. Mu.

29.12.2017

Bosanski kulturni centar (BKC) Tuzlanskog kantona do kraja ove godine trebao bi ugostiti skoro 100.000 posjetilaca, što za ovu ustanovu kulture predstavlja još jedan veliki jubilej. Kada se na to doda da je ove godine organizirano 407 događaja, 30 više nego lani, jasno je, kažu iz menadžmenta BKC-a, da je više nego uspješna sezona.  

Dani komedije

- Nadmašili smo sami sebe. Imali smo 20 izložbi, pet festivala, 51 koncert, 63 pozorišne predstave, 16 projekcija filma, 30 ostalih scenskih događaja, 23 promocije knjiga i 199 kongresnih aktivnosti. Pokazatelj je da smo ove godine imali veliki broj pozorišnih predstava. Samo u decembru imali smo 55 događaja, što je najveći broj otkad je osnovan BKC - pojašnjava Mirela Ibrahimović-Mehanović, umjetnički rukovodilac BKC-a.

Prema riječima Edisa Bajića, direktora BKC-a, u ovoj godini pokrenuti su ''Prvi dani komedije'', poslije nekoliko decenija publika je vidjela i operu, balet... Ustanova je, dodaje, producirala i dvije predstave, od kojih će jedna naredne godine igrati van naše zemlje.

Bez razočarenja

- Obilježavanje 20 godina rada Bosanskog kulturnog centra možemo reći da je uspješno. U martu sljedeće godine dovodimo i festival muzičko-dokumentarnog filma, dolazi ponovno opera, sada je to ''Hasanaginica'', koju ćemo približiti Bajramu. Nastavljamo s ''Danima komedije'' i nadamo se da ćemo na najbolji mogući način odgovoriti zadacima te da nećemo razočarati naše posjetioce - kaže Bajić.



Ibrahimović-Mehanović: Nadmašili sami sebe

Bajić: Festival filma u martu

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.