TUZLANSKI KANTON

Srebrenik: Završena rekonstrukcija zgrade za pravosudne institucije

Nova zgrada: Optimalni uvjeti za rad Općinskog suda

O. M.

24.1.2018

Na osnovu Protokola o reguliranju međusobnih obaveza na stvaranju preduvjeta za početak rada Općinskog suda u Srebreniku, koji su u aprilu prošle godine potpisali općinski načelnik Nihad Omerović i ministrica pravosuđa Tuzlanskog kantona Ivana Kulić, završena je rekonstrukcija bivše općinske zgrade u kojoj će biti smještena ova pravosudna institucija. 

U sklopu ovog projekta, obavljeni su radovi na temeljitom vanjskom i unutrašnjem uređenju stare općinske zgrade, čime su osigurani optimalni uvjeti za rad Općinskog suda. U kupovinu i adaptaciju zgrade Općinskog suda u Srebreniku uloženo je blizu 400.000 maraka, od čega je 68 posto sredstava osiguralo Ministarstvo pravosuđa i uprave TK, a preostali iznos izdvojen je iz budžeta općine Srebrenik.

Na osnovu konkursa koji je zatvoren 22. decembra prošle godine, Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH uskoro će privesti kraju postupak izbora sudija i administrativnog osoblja, čime će se osigurati pretpostavke za početak rada ove pravosudne institucije. Ako se sve bude odvijalo po planu, Srebrenik će već u martu ove godine ponovo dobiti Općinski sud, koji se već punih 14 godina nalazi u Gradačcu.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.