TUZLANSKI KANTON

Dioničari iz Gradačca upozoravaju na nezakonit rad Uprave IMK "Kula"

Mali dioničari „Kule“ upozoravaju na brojne nezakonite radnje

Z. M.

21.2.2018

Na inicijativu sitnih vlasnika udjela, održana je vanredna sjednica Skupštine Industrije modne konfekcije (IMK) ''Kula'' d.o.o. Gradačac, na kojoj je iznesen niz nezakonitosti u radu Uprave tog preduzeća. Mali dioničari upozoravaju na imenovanje novog tročlanog Nadzornog odbora, u koji je većinski vlasnik i direktor preduzeća Mirsad Novalić imenovao brata i kćerku. 

- Ovo je direktan sukob interesa i tražit ćemo od nadležnih institucija da spriječe ove nezakonite radnje. Na sjednici Skupštine uopće nije bila tačka dnevnog reda o razrješenju starog Nadzornog odbora te faktički sada imamo dva NO - kaže Sead Huskić, predsjednik Udruženja sitnih vlasnika udjela IMK ''Kula'' Gradačac.


Huskić: Sukob interesa

Mali dioničari upozoravaju i na niz nezakonitih radnji Uprave: potkradanje sitnih vlasnika udjela, utaju poreza, prodaju robe nacrno, sukob interesa te druge brojne oblike stjecanja nezakonite dobiti članova Uprave, a što se direktno odražava na negativno poslovanje preduzeća. Ističu da je proteklih godina rađeno po odredbama Statuta društva koji nije bio zakonit te su time i sve donesene odluke nezakonite.

Zatražili su od nadležnih u Upravi da u što kraćem roku poduzmu adekvatne mjere i rad preduzeća 

stave u zakonske okvire. U suprotnom, tražit će zaštitu kod nadležnih entitetskih i državnih institucija. 



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.