TUZLANSKI KANTON

Postrojavanje, svečani defile i akademija u Tuzli: Nećemo dozvoliti da se ugrozi sigurnost građana

A. Bajrić

E.Sk / Fena

22.5.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Postrojavanjem pripadnika MUP-a TK, svečanim defileom i akademijom u BKC-u danas se u Tuzli obilježava 22. maj – Dan policije Tuzlanskog kantona. 

Postrojavanje službenika policije obavljeno je ispred sjedišta MUP-a TK, a potom su delegacije na spomen-obilježju položile vijence i cvijeće.   

Službenici MUP-a TK nadziru najveći kanton u FBiH. Ne treba zaboraviti da su u proteklim godinama nabavljena nova materijalno-tehnička sredstva i uniforme za službenike MUP-a TK.

U obraćanju medijima ministar policije TK Husein Topčagić rekao je da je 22. maj značajan datum ne samo za pripadnike policije nego i za sve građane TK, dodavši da je sigurnost uvjet kvalitetnog života.

- Za nas i građane najznačajnije je da imamo povoljno stanje sigurnosti na području TK, što je jedan od strateških ciljeva Ministarstva. Imamo dosta zadovoljavajuće stanje kada je riječ o kriminalitetu, stanju javnog reda i mira te u saobraćaju. Radili smo puno na materijalno-tehničkom opremanju, kao i na podizanju nivoa usluga koje vršimo prema građanima u cilju njihove i zaštite imovine – rekao je Topčagić.

Policijski komesar Dževad Korman rekao je da se na današnji dan treba prisjetiti svih pripadnika policije koji su život dali za odbranu domovine ili tokom vršenja službene dužnosti te im treba odati počast. Za njihove porodice upriličen je prijem i one su stalna briga MUP-a TK.

- Današnji defile kroz grad i postrojavanje pripadnika policije nije demonstracija sile, nego dokaz građanima da mogu računati na jednu opremljenu i osposobljenu policiju, koja je spremna da izvrši svaki zadatak u njihovom interesu. Policijski službenici u svom radu neće dozvoliti da pojedinac ili grupa ugroze našu sigurnost, brzo će i efikasno reagirati i zaštititi život i imovinu građana - naglasio je Korman. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.