POLITIKA Enver Bijedić za Avaz.ba

Naredne srijede konstituirajuća sjednica Skupštine TK: Većina bez SDA i PDA

Glavni cilj da se na području Tuzlanskog kantona formira programska koalicija, koja će riješiti nagomilane probleme

H. Bijedić
09.11.2018 14:50

Foto: Arhiv

Konstituirajuća sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona (TK) zakazana je za narednu srijedu s početkom u 10 sati, potvrdio je za Avaz.ba predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a Enver Bijedić. Skupštinska većina u TK će biti formirana bez SDA i PDA.

On je naglasio da će na ovoj sjednici biti potvrđeni mandati novoizabranih poslanika u Skupštini Tuzlanskog kantona.

Bijedić je naglasio da će se u srijedu formirati dva poslanička kluba (hrvatskog i srpskog naroda), a ujedno će biti formirane i dvije komisije privremenog karaktera, administrativna i komisija za izbor i imenovanje. 

- Ove komisije nisu trajno rješenje, nego prijelazno, do momenta dok se Skupština ne formira u punom sastavu - rekao je Bijedić.

Na pitanje o imenu potencijalnog premijera, Bijedić je naglasio da je logičan izbor da će budući premijer TK biti iz redova SDP-a, kao pobjednika izbora na TK.

- Postoje razne špekulacije, ali unutar SDP-a još nismo razgovarali o imenu premijera. Mi u SDP-u ćemo putem partijske kadrovske komisije doći do prijedloga za premijera. Prijedloge općinskih organizacija će obraditi kadrovska komisija, koja će svoj prijedlog dostaviti Predsjedništvu KO SDP-a, koje će donijeti drugostepenu odluku. Konačnu odluku će donijeti Kantonalni odbor SDP-a u punom sastavu, sa oko 100 članova - zaključio je Bijedić.

Bijedić je potcrtao da je glavni cilj da se na području Tuzlanskog kantona formira programska koalicija koja će riješiti nagomilane probleme.  

NA VRH