SREBRENIK

„Orion“ posjetiocima pruža raznovrsne sadržaje

Na raspolaganju su bazeni za odrasle, djecu i neplivače s najsavremenijim prečistačima vode, masažerima i gejzirima te prelijepo vještačko jezero

Kompleks se nalazi u prirodnom ambijentu. O. Mujkić

O. MUJKIĆ

10.8.2019

Nakon još jednog ovosezonskog vala vrućina prilično su oživjela kupališta u Srebreniku i okolini. Po već ustaljenoj tradiciji, najveći broj kupača iz Srebrenika i okolice spas od vrućina pokušava pronaći u Sportsko-rekreativnom i turističkom kompleksu „Orion“ u Ormanici kod Srebrenika.

Sportski tereni

Brojnim posjetiocima na raspolaganju su bazeni za odrasle, djecu i neplivače s najsavremenijim prečistačima vode, masažerima i gejzirima te prelijepo vještačko jezero koje se snabdijeva čistom vodom s obližnjih izvora na obroncima planine Majevice.

U atraktivnom sportsko-rekreativnom kompleksu, smještenom u prelijepom prirodnom ambijentu, nalaze se i sportski tereni za tenis, odbojku na pijesku, košarku i mali nogomet, a postavljeni su i brojni rekviziti za igru i zabavu najmlađih posjetilaca.

Za ljubitelje pješačenja i rekreativnog trčanja u lipovoj šumi u sklopu ovog kompleksa izgrađena je i atraktivna pješačka staza. Kupačima je na raspolaganju i velika ljetna bašta, a u sklopu kompleksa nalaze se i hotel „Orion“, bungalovi i brojni prateći sadržaji zahvaljujući kojima je ovaj kompleks jedna od najatraktivnijih destinacija na području Tuzlanskog kantona.

Atraktivnosti ove destinacije doprinose i zahvati na rekonstrukciji postojećih i izgradnji novih objekata zahvaljujući kojima je ovaj kompleks i ovogodišnju sezonu kupanja dočekao u novom ruhu. Dodatno je uređen planinski potok sa slapovima, a pažnju posjetilaca posebno privlače kameni bedem i replike srednjovjekovnih kula.

Vraćen Ormangrad

Izgradnjom zida i srednjovjekovnih kula od fino klesanog kamena, prema riječima vlasnika Mate Jurića, vraćen je davno nestali Ormangrad koji je u 14. stoljeću imao poveznicu sa Starim gradom Srebrenikom u kojem su stolovali vladari srednjovjekovne Bosne.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.