KLADANJ

Još samo da zabijeli i eto radosti

Na Karauli nemaju sistem za vještačko osnježavanje staza

Prošla sezona bila rekordna. Arhiv

Piše: E. Skokić

23.11.2019

Radnici Javnog preduzeća „Karaula“ Kladanj, u čijoj je nadležnosti jedini ski-lift na području Tuzlanskog kantona, proteklih su dana proveli sve neophodne pripreme za početak nove sezone.

No, skijaši iz TK i drugih područja za svojih pet minuta će morati sačekati prvi snijeg, jer na Karauli nemaju sistem za vještačko osnježavanje staza.


Vremenske prilike

- Mi smo, faktički, spremni. Čekamo, što bi narod rekao, da zabijeli. Prošla sezona bila je rekordna za nas i ove očekujemo slične rezultate. No, na to ne možemo utjecati, jer sve ovisi o vremenskim prilikama, odnosno o činjenici hoće li biti snijega – kaže za „Avaz“ Dragana Čaušević, direktorica JP „Karaula“.

Kladnjaci su dobri domaćini i ponose se svojim ski-liftom. Još samo kada bi se dodatno radilo na promociji i osavremenjavanju kapaciteta.

Očišćeno sve do detalja. E. Skokić

- Prošli zimski raspust bio je s dosta snijega i imali smo veliki broj posjeta učenika i njihovih roditelja. Posjedujemo lift koji može prevesti 1.200 skijaša po satu, a uzlazna dužina staze je 1.110 metara, dok je spusna 1.700 metara. Imamo staze za rekreativce, organiziramo školu skijanja s certificiranim trenerima, a imamo i dio namijenjen sankašima – ističe Čaušević.


Prijemna zgrada

Još nije u potpunosti završena prijemna zgrada na ski-liftu, ali će njene prostorije, kao i prošle sezone, biti otvorene.

Radnici JP „Karaula“ nakon grubih radova proteklih su dana još jednom prošli stazom koja se prostire na 60.000 kvadratnih metara. Očišćeno je sve do najsitnijih detalja.


Cjenovnik karata

Kapacitet ski-lifta Karaula je 1.200 skijaša u satu. Dnevna karta za djecu je 12 KM, a za odrasle 14. Poludnevna karta za djecu iznosi osam KM, a za odrasle deset. Od prošle sezone novina je da se mogu kupiti grupne karte za djecu po cijeni od deset maraka, a za odrasle 12 KM.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.