AKTUELNO

Budžet za narednu godinu 13 miliona KM

Više sredstava za kapitalne projekte

Sjednica Općinskog vijeća Banovići. S. I.

Piše: S. I. / Avaz.ba

29.11.2019

Fokus 32. redovne sjednice Općinskog vijeća Banovića bio je na nacrtu budžeta koji je planiran u iznosu od 13 miliona KM i veći je za 6,33 posto u odnosu na planirani budžet za ovu godinu. Osim toga što je nacrt planiran u većem iznosu, on je specifičan po značajno većim sredstvima za kapitalne projekte. Planirano je povećanje od 1,2 miliona KM za kapitalne projekte te će oni iznositi čak 3,7 miliona KM. 

Općinsko vijeće je jednoglasno podržalo odluku kojom će zdravstveno osiguranje biti osigurano iz općinskog budžeta za sve osobe koje nemaju zdravstveno osiguranje, a nalaze se u socijalno ugroženom stanju. Oni će svoje pravo moći ostvariti preko JU Centar za socijalni rad. 

Rasprava se vodila i o održavanju i organizaciji javnog parking prostora, nakon čega je odlučeno da će i dalje JP „Komunalno“ voditi brigu o organizaciji, naplati i prikupljanju sredstava od javnog parking prostora. S prvobitno predloženih odluka kojima je uvedena druga zona brisano je nekoliko lokacija koje nisu ispunjavale uvjete. Parking prostor se neće naplaćivati na lokaciji kod Doma zdravlja uz obalu rijeke, kao i s bočne strane zgrade Javne pošte i kod poligona. 

Na području Banovića je registrirano oko 8.000 automobila i drugih prijevoznih sredstava te je bilo neophodno urediti ovu oblast koja će se redovno pratiti i dalje uređivati u skladu s potrebama na terenu, istaknuto je na sjednici.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.