UNSKO-SANSKI KANTON

Cazinski vatrogasci rade na uklanjanju ledenica sa krovova

S ciljem smanjenja opasnosti po građane

S. J.

27.1.2017

S ciljem sprečavanja mogućih nesreća, cazinski vatrogasci su više puta u nekoliko posljednjih dana, u saradnji sa ostalim nadležnim općinskim službama, radili na uklanjanju ledenica sa krovova stambenih i poslovnih zgrada u centru grada.

upozorenje-na-opasnost

Upozorenje na opasnost

- U zavisnosti od tehnike kojom raspolažemo, pokušavamo skinuti što više opasnih ledenica sa krovova i oluka zgrada. Najbitnije je da vlasnici najviših stanova budu spremni na saradnju, kako bi mi mogli iz njihovih stanova lakše uklanjati ledenice. Želimo sačuvati naše građane, koji se svakodnevno kreću trotoarima, od ovih opasnih ledenica. Zajedno sa komunalnim redarima, "Čistoćom" i Komunalno-stambenim fondom izvršili smo obilježavanje dijelova ispred zgrada, koji su opasni za pješake. Vlasnici stanova koji vide da ima ledenica na krovu iznad njihovog stana, trebaju nas pozvati i omogućiti nam da priđemo i uklonimo ih - rekao je Sabid Ružnić, komandir Vatrogasne jedinice Cazin.

opasnost-od-ledenica

Opasnost od ledenica

Stanari najviših spratova se pozivaju na maksimalnu saradnju sa nadležnim službama, a svi građanima na oprez prilikom kretanja trotoarima i ispod krovova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.