ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

ZENICA Potpisan ugovor o sufinansiranju realizacije projekta "Roma Action"

Vrijednost projekta 2.827.000 eura

D. Pa.

25.5.2016

U prostorijama Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDK danas je upriličeni potpisivanje Ugovora o sufinansiranju realizacije projekta "Roma Action (RA)–Podrška socijalnom uključenju ranjivih romskih porodica u područjima pogođenim poplavama putem obezbjeđenja stambenih jedinica i socio-ekonomskih mjera sa aktivnim učešćem državnih i lokalnih vlasti kao i drugih interesnih grupa”.

Ugovor su, u ime Vlade Zeničko-dobojskog kantona kao sufinansijera projekta, potpisali Nurđehan Šahinović, ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDK i Suzana Jašarević, direktorica za BiH Hilfswerk Austria International u ime organizacije Hilfswerk Austria International sa sjedištem u Beču, Ebendorferstrasse, kao implementatora projekta.

Projekat, koji najvećim dijelom finansira Evropska unija i to sa 2,5 miliona eura dok preostalih 327.000 eura osiguravaju domaće vlasti, predviđa podršku socio-ekonomoskog karaktera za uključenje 32 romske porodice u gradu i općinama Zenica, Zavidovići i Kakanj.

- Za grad Zenicu predviđena je rekonstrukcija 12 stambenih jedinica, na određenim područjima za koja se odluči nadležna komisija - pojasnio je ministar Šahinović.

Između Hilfswerk Austria International i Grada Zenice, Općine Zavidovići i Kakanj već su potpisani ugovori o sufinansiranju projekta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.