ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

Nesvakidašnji ljubavni gest na Bilinom polju: Tokom utakmice zaprosio djevojku, Matea izgovorila sudbonosno “DA”!

( D. Pašalić/Avaz.ba)

D. PAŠALIĆ

4.11.2017

Susret Čelik - Široki Brijeg, koji se odigrao danas na stadionu Bilino polje, ipak neće ostati upamćen po visokom porazu zeničkih nogometaša. 

Naime, tokom utakmice hrabri gest mladog Zeničanina ostavio je brojne posjetioce na tribinama bez teksta. Mladi Haris Šarić odlučio je staviti tačku na 5,5 godina veze s Mateom Kurevija.

Uz pomoć prijatelja s južne tribine, dosjetljivi Šarić zaprosio je svoju djevojku. Kaže, išao je na sve ili ništa znajući duboko u sebi da će ljubav pobijediti.


- Odlučio sam se zaprositi je na stadionu budući da sam cijeli život i ja proveo na utakmicama, stadionu… Ona je bila vidno šokirana, a poslije, kada su se slegle emocije, pustila je i suze - priča nam Šarić.

Ističe da je hrabro odlučio učiniti ovakvo nešto, iskreno vjerujući u njihovu čvrstu ljubav te da će Matea kazati “DA”, što se na kraju i dogodilo.

Naime, dok je Haris bio sa svojom ljepšom polovinom na istočnoj tribini, njegovi prijatelji podigli su transparent na južnoj tribini s natpisom “Matea, udaj se za mene?”, što je oduševilo kako aktere ove nesvakidašnje ljubavne priče tako i sve posjetioce Bilinog polja.

Nakon ovog nesvakidašnjeg gesta, Haris i Matea dobili su brojne čestitke putem društvenih mreža, posebno Facebooka, gdje su im prijatelji čestitali što su odlučili svoju neizmjernu ljubav krunisati brakom. Također su pohvalili Harisa, koji je skupio hrabrosti i odlučio se na ovakav čin.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.