Srebrena policijska značka za portparola MUP-a ZDK

Aldini Ahmić nagrada za profesionalizam u radu

D. PAŠALIĆ

Na nedavnoj ceremoniji obilježavanja Dana policije Aldini Ahmić, portparolu Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), uručena je srebrena policijska značka.

Značajno priznanje dobila je zahvaljujući visokom nivou profesionalizma u radu, ali i jer je stalnim angažiranjem i dobrim procjenama doprinijela stvaranju realne slike o efektima policijskog djelovanja te stvaranja i održavanja dobrog imidža policijskih struktura u ZDK.

Kako je izjavila za naš list, ovo priznanje itekako je potvrda nesebičnog zalaganja u njenom desetogodišnjem radu, ali i dobre koordinacije s medijima.

- Posao portparola itekako je odgovoran i zahtijeva stalni angažman, ali i dobre procjene u kritičnim situacijama. Drago mi je što su moj trud i rad prepoznati, a priznanje koje sam dobila zasigurno je potvrda toga – kazala je ona.

Ahmić je u MUP-u ZDK od 1998. godine. Na Fakultetu kriminalističkih nauka UNSA-e diplomirala je 2000. godine i stekla zvanje diplomirani kriminalista.

Prije nego što je došla na mjesto portparola, obavljala je poslove inspektora u Sektoru kriminalističke policije i poslove inspektora za nadzor uniformisane policije.

  • S dodjele  priznanja za Ahmić

    S dodjele priznanja za Ahmić


NA VRH

Podijeli članak na