ZENICA

Optuženi Dervenčić postavlja zlatara Talića na čelo preduzeća?

U sastavu Javnog preduzeća djeluju otvoreni bazeni u Crkvicama

Piše: D. PAŠALIĆ

7.8.2018

Javno preduzeće za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica, u okviru kojeg djeluju otvoreni bazeni u Crkvicama, Gradska arena, Sportsko-rekreativni kompleks Kamberovića polje… dobit će novog direktora najkasnije do 11. avgusta.

Dugogodišnja želja

Kako je naš list već pisao, direktorska fotelja navodno je obećana Nedimu Taliću, nekadašnjem pulenu Stranke demokratske akcije, koji je, radi ove funkcije, prodao svoju dugogodišnju stranku, a prema mišljenju javnosti, i rođenog oca Envera.

Naime, po dolasku Kasumovića na čelo grada, Enver Talić najednom je podnio ostavku na mjesto direktora JP “Parking servis”, istu onu kakva je zatražena i od rahmetli Ekrema Kahrimana, nekadašnjeg direktora JP “Vodovod i kanalizacija”.

Kako saznaje naš list, Talić je prvobitno trebao ići na listu Nezavisnog bloka, ali mu je obećano da će biti direktor spomenutog preduzeća, čime bi se ostvarila njegova dugogodišnja želja. Naime, osim što je konkurisao za direktora ovog, Talić je više puta neuspješno pokušavao postati i direktor JP Radio i televizija Zenica.

No, budući da nikad nije vodio firmu niti preduzeće, to nije mogao ostvariti sve dok mu podršku nije pružio zenički gradonačelnik Kasumović.

Na čelo Nadzornog odbora Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata, koji i bira direktora, Kasumović je postavio Mirsada Dervenčića.

Dobio podršku

Da Dervenčiću manipulacije nisu nepoznanica, govori podatak da je u februaru ove godine protiv njega potvrđena optužnica, jer je, kao direktor firme, prisvojio 15.188 KM koje su bile namijenjene za plaće i doprinose radnicima.

Hoće li osoba u sukobu sa zakonom izabrati Talića, inače zlatara, koji je kasnije u Istočnom Sarajevu završio Muzičku akademiju, saznat će se već ove sedmice.

Umjesto ostavke, novi mandat

Osim Talića, u utrci za direktora su i Adis Baručija, Harun Čolić, Alem Hadžibegović, Mugdim Elezović, Nusret Baručija, Darmin Terzić i Feđa Jovanović, aktuelni direktor.

I dok se Jovanović ponovo kandidirao za novi mandat, bh. javnost očekivala je njegovu ostavku još prije tri godine, kad se na bazenima dogodilo utapanje mlade ekonomistice Jasmine Tarabar.



Talić: Promijenio i stranku zbog funkcije

Dervenčić: Manipulacije mu nisu nepoznanica

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.