BREZA

Na “Bazenijadi” sportska takmičenja, koncerti...

Prošlogodišnja “Dječija bazenijada”: Sa mališanima rade volonteri

E. DŽAFIĆ

12.8.2018

U Brezi se i ove godine od 10. do 18. avgusta održava tradicionalna ljetna manifestacija “Bazenijada”. Bit će upriličeni razni kulturni, zabavni i sportski programi.

Centralna bina

Večeras će se na centralnoj bini održati koncert Mustafe Rizvanovića, a sutra će, u organizaciji Udruženja ljubitelja cvijeća, biti upriličen izbor najljepših bašta i balkona. Sutra će se održati i takmičenje u stonom tenisu za osobe s invaliditetom te turnir u odbojci na pijesku te u šahu.

U ponedjeljak i utorak održat će se takmičenja u malom nogometu. U utorak navečer bit će priređena “Večer duhovne muzike”, dok će Brezane u četvrtak zabavljati bend muzičke radionice “Neki novi klinci”.

U petak će se održati koncert iliahija i kasida grupe “Ašik” i Armina Muzaferije.

Mališani će moći uživati u programu “Dječija bazenijada”, koji je postao tradicija i provodi se već osam godina zaredom u organizaciji Omladinskog centra “Desnek”. Organizirane su brojne radionice na kojima s djecom rade volonteri.

Na zatvaranju ljetne manifestacije, Kulturno-umjetničko društvo “Breza” izvest će cjelovečernji koncert za ljubitelje tradicionalnog plesa.

Enver Hadžiahmetović, direktor JP “Komunalno” Breza, nada se da će posjećenost biti veća nego proteklih godina, jer je, kako kaže, program kvalitetniji i utrošeno je mnogo više sredstava za organizaciju.

 Zakup prostora

- Svakog dana u toku obilježavanja “Bazenijade 2018” na centralnoj bini bit će neko od gostiju, od narodne, zabavne i duhovne muzike pa do drugih atrakcija. Održavat će se sportske i likovne aktivnosti, a svakodnevno imamo mnogo potražnje za zakup prostora – navodi Hadžiahmetović.

Zabavni park  

Hadžiahmetović ističe da je za mališane pripremljen zabavni park. Oodrasli će moći posjetiti biblioteku, gdje će biti promovirana knjiga Indire Kučuk-Sorguč.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.