NEPOGODE

Džaferović u Topčić Polju: Sada je najvažnije pomoći ljudima da se vrate normalnom životu

Zadovoljan načinom na koji su kantonalne vlasti angažirane

D. PAŠALIĆ

5.2.2019

Šefik Džaferović u posjeti Topčić polju - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6

Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH, posjetio je danas mjesta ugrožena poplavama na području Zenice.  

Najprije je posjetio područje Topčić Polja, gdje su i dalje vidljive dramatične scene usljed poplava koje su pogodile ovo mjesto.

Tom prilikom Džaferović je poručio kako je u ovom trenutku najvažnije da se pobrine za stanovništvo pogođeno poplavama da bi mogli normalno živjeti.

- Vidim da se u Zeničko-dobojskom kantonu radi i da su uspostavljene sve putne komunikacije. Najvažnije je da se ubuduće radi na prevenciji, da se urade korita i kaskade, inače ćemo svake dvije godine imati ovakvo stanje - rekao je Džaferović.

Ističe da je zadovoljan načinom na koji su kantonalne vlasti angažirane te da su ovakvi epilozi poplava najskuplja varijanta.

- Problem treba rješavati sistemski. Ovako imamo najskuplju varijantu. Napravite put, voda ga odnese. Sada je najvažnije pomoći ljudima da se vrate normalnom životu - poručio je Džaferović.

Još jednom je napomenuo da treba više raditi na sprečavanju ovakvih situacija, ističući da se dosta radilo i nakon majskih poplava 2014. godine.

Miralem Galijašević, premijer ZDK, poručio je kako je Vlada ZDK osigurala sva raspoloživa sredstva da riješe infrastrukturu.

Nakon Topčić Polja, Džaferović će posjetiti i naselje Bistričak, a zatim će obilazak nastaviti posjetama ugroženim područjima u Travniku i Busovači.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.